Калинка касичка

Преди време, когато трябваше да измисля нещо забавно за иначе сериозната фирма, която исках да създам, си избрах калинката. Малка червеничка (или жълта), която радва всеки и носи щастие. Така на сайта ни се разхожда една калинка, за да внесе добро настроение и усмивки.
И всичко щеше да е в рамките на нормалното, ако изобщо някога се науча да спирам преди да стигна до края.
А краят, както се вижда, няма скоро да дойде, защото се пристрастих. Събирам всякакви калинки, подаряват ми всякакви калинки, с децата си правим калинки, завиждам на хората, които имат калинки, които аз нямам, и постоянно увеличавам броя на калинките в офиса.

Но това, което ми се случи вчера, е най-прекрасният подарък. В офиса в НБУ ме чакаше една . Картичката бе страхотна и много благодаря на Г.Колева.
И ако торбата да бе червена – най-червеният цвят, какво да кажа, за това, което открих вътре. Преди да ви покажа, че кажа, че преди време във facebook споделих, че имам всякакви калинки, но нямам калинка касичка. И както вече се досетихте, вътре в тази червена торба ме очакваше моята Калинка касичка. Ето и нея в компанията на други калинки на бюрото ми.

И понеже не мога да й се нарадвам, ето още една снимка:

Добрите новини не спират до тук, защото тази касичка не трябва да чупи, като се напълни. Отдолу има капаче, от което лесно можеш да извадиш събраните стотинки.

Благодаря на Г. Колева за червената торба, за Калинката касичка и за страхотното пожелание. Ето в такива дни си казваш, че си струва да правиш това, което правиш. Заради хора като Г.Колева, които с един малък жест ти показват, че усилията ти не са били напразни и си оставил следа – мъничка, бледа, криволичеща, но следа.
И защото калинките носят щастие, всичко това споделям с вас в деня, в който пожелаваме на всички Вяра, Надежда и Любов. Пожелавам ви ги и аз от сърце и нека повече калинки, носят късмет и щастие на вас и хората, които обичате.

Очакват ни много калинкови дни!

5 thoughts on “Калинка касичка

 1. Ах тази Г.Колева. Тя е малък вълшебник в нашия свят, дарява светлина, вяра, надежда и любов на всички хора около нея. Казвам го, защото познавам този ангел. Ще добавя само, че следата, която си оставила ти, Деси, е много по-голяма. Не искам да се отклонявам в хиляди обяснения, затова ще кажа само – вдъхновение, плам и искрица да продължиш напред, това ни дава нашата калинка в НБУ!

  Like

  • Благодаря! Страхотно начало на учебната година ми приготвихте. Как да не му се преподава на човек с такива студенти като вас.

   Like

 2. Еххх че хубаво, Деска 🙂 Дано цялата нова учебна година да е много калинкова ;))) И само готини студенти да имаш!

  Знаеш за нашата обща страст по калинките 🙂 Но твоята колекция със сигурност е по-голяма 😉 И аз имам една касичка, само дето не се отваря… но няма как да я счупя, макар и отдавна да е пълна със стотинки :))) Не си я давам!

  Поздрави и слънчев ден!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s