Колелата на Холандия и една крава на тавана

Винаги съм си мислела, че няма по-нахални водачи на превозни средства от шофьорите в София.
Не съм била права…
Колоездачите в Амстердам, Холандия, не само са много, а са по-нахални и по-опасни, от тези на коли в София.
Като се върна от пътуването си, ще ви разкажа за прекрасния малък (по-голям, отколкото си мислех) град Гронинген. Сега ще ви покажа различни колела и …. една крава на тавана. И тя е на тавана, не защото аз обещах да държа будно детето в мен, а защото някой я е поставил там и тя горката живее наопаки.
Ето моята снимка номер 1 на холандско колело:

Това е една от причините да не карам колело в София. Ако имах такова, щях да мога да пренасям хилядите неща, които возя в багажника на зеления си опел.

Ето я и снимка номер 2:

Все пак в този град има много туристи, които не са си донесли колелата. За тях са предназначени тези колко холаднско оранжеви колела-таксита.
За местните обаче, колелото е начин да изразят себе си. Те не просто се придвижват. Те се себеизразяват чрез колелото си. Ето един пример със снимка номер 3:

Не можем да минем без вода в ниската земя. Тя е навсякъде, лодките (по-скоро корабите) са наявсякъде, а има и такива, които си живеят в лодките, паркирани на канала. Следва снимка номер 4:

И последно за днес, една прекрасна крава, която незнайно защо виси надолу с главата от тавана на един магазин. Хитро измислено, защото влизаш да видиш кравата – нали си възрастен и не ти се струва Ок, кравата да виси по този начин, и влизайки заради кравата, купуваш нещо, ей така. Ето и снимката номер 5:

Ще има продължение, но днес вали и това затруднява снимките, но улеснява пазаруването с кредитни карти.

2 thoughts on “Колелата на Холандия и една крава на тавана

  1. Удивлявам се на способността ти да намираш интересни неща в този хладен, мрачен и дъждовен град.

    Like

  2. На около 170км на изток от Гронинген, в моя любим Бремен, колоездачите са също толкова нахални и дори опасни. Но пък, бидейки германци, не са толкова експресивни, що се отнася до личното им превозно средство.

    Там си нямат крава наопаки, но пък имат петел върху котка, върху куче, върху магаре 🙂 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/14/Bremen.band.500pix.jpg

    Статуйката е заблуждаващо голяма на тази снимка, всъщност човек трябва да гледа много внимателно, за да я намери из стария град.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s