DiVino.Taste – като привилегия

Познавате ли хора, които не жалят нито сили, нито енергия, за да сбъднат мечтата си?
Познавате ли хора, които въпреки всичко и всички успяват да вървят по своя път?
А познавате ли хора, които сбъдвайки мечтата си, правят така, че и мечтите на други хора да се сбъднат?
Аз познавам. Благословена съм да имам такива приятели. И Емил Коралов е един от тях. Когато Емо заговори за вино – светът се изпълва с аромат на отдаденост, на готовност, на любов. Послевкусът е уникална комбинация от упорит труд, много нерви, много препятствия, но и много усмивки, удовлетворение, блясък в очите и среща на много хора с най-доброто от българското вино.

Имам честта да бъда замесена във винените преживявания на Емо от самото им начало. Още когато бяха мисъл, идея, мечта, но и когато за мнозина изглеждаха невъзможна реалност. На 3-то издание на най-престижния форум на най-доброто българско вино, мисля, че вече никой не се съмнява в едно – мечтите могат да се сбъдват и сбъдвайки се правят и други хора щастливи – DiVino.Taste.IMGP2974

Зала 6 на моменти щеше да се пръсне по стените си от желаещи да открият своето ново вино. Не, вино, а вина. Толкова много желаещи да споделят страстта си към хубавото вино – към хубавото българско вино. Догодина залата със сигурност ще е по-голяма.
IMGP2954Няма да се опитвам да давам оценки на вината. Въпреки силното желание на Емо да ми предаде всичките си знания, аз все още съм един винен ценител, който харесва или не харесва дадено вино, без много много да може да разбере защо. Но след всичките тези години, съм понаучила нещо и откривам своите вина. А това е най-важното – да намериш онова, което ти харесва и да му се насладиш. И вместо край, ще споделя с вас онези вина, които останаха в сърцето ми и чиито послевкус ще усещам до 4-то издание на DiVino.Taste.
Но няма да ги подреждам в класация, защото всяко едно от тях може и ще бъде най-подходящото в определен момент от годината, която предстои.

Винарска изба Варна Pinot Gris 2013

Винарска изба Варна Riesling & Varnenski Misket 2013

Eolis Gewurztraminer 2012 

No Man’s Land 600 Sauvignon Blans 2012

Santa Sarah Riesling 2012

Chateau Sungurlare Misket & Italian Riesling 2012

Marble Land Chardonnay 2010 (Yamantievs)

Karizma Chardonnay 2012 (Dragomir)

Винарска изба Варна Rose 2013

Chateau Burgozone Syrah 2011

Друг път ще ви споделя за голямата си любов – десертните вина, открих 3, като две от тях съвсем непознати и набързо се влюбих. 

3 thoughts on “DiVino.Taste – като привилегия

  1. Чудесна селекция, много чудесни вина си си подбрала. Съвпадат и с моя вкус 🙂
    Чакам да пишеш и за десертните!

    Много благодаря за поканата да присъствам на DiVino Taste. Беше един ден изпълнен с нови усещания, нови вкусове и нови знания. Такъв, трябва да е всеки един ден 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s