Дари ни книга! Да, ти.

Приемам поканата на Жюстин да споделя и да ви поканя.

Да ви поканя да дарите колкото прецените, за да може да се закупят нови книги за децата, които позлват Столичната библиотека.
Колкото и странно да ви звучи има и такива деца и ние сме им длъжници. Улисани в неспирното повтаряне на твърдението, че децата не четат, не си даваме сметка, че не праивм нищо, за да подкрепим тези, които четат. А такива има. Аз познавам много четящи деца. Познавам и деца, които имат карта за библиотеката и вземат книги оттам.
Нека се лишим от едно ароматно кафе от модерните кафетерии. Ако всеки сподели парите си само за едно кафе, ще се съберат пари за много книги. Не е чак толкова трудно и невъзможно, ако наистина вярвате, че децата заслужават да четат – а наша отговорност е да им помогнем да стигат до книгите – тези, които ще събудят въображението им и ще ги накарат да виждат неща, които дори и 3D филмите не могат да им покажат.
И на свой ред ви каня да споделите.

Кутията за дарения вече е там в Детския отдел на Столична библиотека, пл. Славейков, и чака да минеш, когато ти е удобно,  до 20 декември и дариш колкото решиш. Една детска книга е с цена между 4 и 40 лева. И лев ще е от полза.

На 20 декември ще отворят кутията, ще преброят парите и ще се закупят книгите по списък, изготвен от библиотекарите, защото те знаят най-добре от какво имат нужда децата читатели.

2 thoughts on “Дари ни книга! Да, ти.

  1. Pingback: защо дарената книга е по-ценна at Smiling

Leave a comment