Second hand или нещо по-различно

Утре по телевизията ще споделя, страстта си към пазаруването в магазините Second hand. Когато разказах на приятели, някои ме попитаха – “Ама не те ли е грижа, какво ще си помислят хора?”
Грижа ме е какво си мислят хората за мен. Няма да лъжа, но винаги съм била убедена, че човекът прави дрехата, а не обратното.

Така се случи, че живея в меката на този вид магазини. И редовно минавах покрай тях. И логично, влязох. Зарових се сред  купишата неща и открих страшно интересни дрехи.
В повечето случаи маркови, каквито все още не можем да намерим в магазините у нас. По-различни от тези, които като си купите и все едно сте с униформа.
Така се пристрастих. Всяка седмица си отделям време, за да търсят интересни неща. Понякога намирам, друг път – си тръгвам с празни ръце.
Но истината е, че това по никакъв начин не ме кара да се чувствам second hand човек. Просто човек.
Този вид магазини ги има в цял свят. За първи път влязох в такъв в САЩ, с приятели, които трябваше да си купуват дрехи за официална вечеря и не искаха това да им струва цяло състояние. Аз гледах малко стрестнато, защото нагласата ми беше, че това са магазини за хора с по-ниски доходи. И там и тук се оказа, че това не е вярно.

И така лично на мен не ми пука какво ще кажат хората. В тези магазини намирам страхотни неща, много от които са по-качествени от нещата, които си купувам на пъти по-високи цени в официалните магазини на разни марки.

Единственият ми проблем е, че у нас все още няма система, организирано движение, чрез което и моите дрехи, които са запазени и почти нови, но не нося, да оставя за продаване. Но съм убедена, че и това ще се случи скоро.

Така че утре, ако попаднете на мен по телевизията, не се чудете как така ще споделя, че обичам да тършувам из тези магазини. Обичам и не го крия.

Ето и анонса на предаването. 

И линк към една публикация в моя блог по темата.

8 thoughts on “Second hand или нещо по-различно

 1. пристрастяването към second hand магазините определено е голяма инвестиция на време, но няма как 🙂 предаването може ли да се намери някъде онлайн? ще ми е много интересно да го гледам.

  ето и нещо, което писах преди време по темата – http://bamfi.wordpress.com/2011/06/10/second-hand-tips-and-tricks/

  Like

 2. Най-интересния феномен “Second hend” е, че дрехите които купуваш на килограм са в повечето случай произведени от качествени материали от известни марки, докато марковите магазини по лъскави улици обикновенно предлагат новички китайски и турски стоки на тройни цени…

  Like

  • В някои бутици сигурно има и second hand, но ги представят за нови.
   На това му викат “бизнес-нюх”:))))))

   Like

   • Така е, но има и такива, които си казват, че са подбрани от другите second hand магазини и ти спестяват време:)

    Like

 3. Деси, къде е “меката на този вид магазини”? Заинтригувах се и искам да поразгледам, препоръчай ми място, моля те.

  Like

 4. Вичко това е толкова много вярно все едно аз съм го писала! Отговарям напълно на моето описание 🙂 И аз бях скиптично настроена към дрехите втора употреба но мнението ми се промени коренно след посещението на няколко магазина 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s