Последните 15 години и аз това правя…

Никога не съм крила, че пазарувам от магазините за дрехи втора употреба. Дори съм се чудила, дали пък не са трета, четвърта или т.н. употреба. Откривателският дух винаги се събужда в мен, като мина покрай такъв магазин и знам, че като се поровя ще намеря нещо различно, интересно и забавно.
Винаги ми е било странно, как познати, като ги видя в такъв магазин, се правят, че не ме виждат. Но аз, понеже съм си нахална, винаги отивам до тях и го поздравявам.
На всички тях искам да пусна това видео.
Да пазарувам в тези магазини се научих в Америка. Смятам, че няма нищо странно, нищо престъпно в това да си дадеш парите за други скъпи неща, а желанието да си облечен постоянно в различни дрехи, да задоволиш пазарувайки от там. Между другото, едни от най-любимите ми дрехи и чанти съм открила именно в магазини за дрехи втора употреба.
Така че вижте какво ще ви сподели дизайнерката Джеси Арингтън.
Докато гледах видеото имах чувството, че аз съм й писала текста. Такова съвпадение на мислите, не съм си й представяла, че може да има между хора, които не се познават и живеят на хиляди килиметри разстояние.

Видеото е кратко – около 5 минути. А докато го гледате и мислите, аз ще отскоча да видя дали пък няма да открия и днес нещо страхотно в някой от тези магазини:)

https://ted.com/talks/view/id/1161

9 thoughts on “Последните 15 години и аз това правя…

 1. страхотно настроение носи клипчето и мадамата :))

  забелязала съм, че всички хора, които разбират от мода, в интервюта споделят какви уникални находки има в секънд хенд магазините. имам една приятелка, която намира невероятно яки неща! аз все се каня да се поразровя и все отлагам (просто не съм много фен на пазаруването на дрехи 😀 и повечето неща в гардероба ми са на майка ми или сестра ми или подарък :)))

  сега съм се зарибила да си намеря “своя стил”, та може и да го заобичам пазаруването 🙂

  благодаря ти, че сподели клипчето! усмихна ме! 🙂

  Like

 2. И аз съм фен на дрехите втора употреба и не виждам нищо притеснително в това. В момента съм с риза за 2 лева, дънки за един лев и жилетка за 3 лева. Нямаше да ми харесват повече, ако струваха 20 пъти по толкова.

  Like

 3. И аз, и аз 🙂 Мога да добавя и страхотни находки на материи и десени, които са изключително подходящи за пачуърк. 😉

  Like

 4. супер пост и много свежо TED клипче 🙂 аз съм много голям фен на дрехите втора употреба и наскоро си мислех да пиша по темата, но все се разколебавах заради въпроси като “кой го интересува откъде са дрехите по мен”. но основно планетата я интересува, освен тръпката с нещотърсачеството, така че може и да систематизирам едни плюсове 🙂

  Like

 5. Pingback: втора употреба: tips and tricks « празен кадър

 6. Браво, Деси – и аз съм фен на този тип магазини, има неща, които трудно могат да се намерят при нас – да не говорим, че струват четворно, а качеството им е под всякаква критика.

  Like

 7. Браво на г-жата! Краткото и получително филмче е прекрасно и те зарежда с добро настроение! Говорещата е красива,естествена,с маниери и вкус! Българите са изобретателни относно носене на дрехи,но защо днешните българки се обличат така безвкусно?!!!? много рядко има някоя,която да носи светли-розови,червени,жълти,оранжеви дрежки;-било то рокли или поли.Иначе в столицата все преобладава модата на чалгата,която погрозява и прави момичетата еднакви-както по поведение,така и външно и духовно.Ужас! Не на чалгарската и курвенска безвкусица! такива жени като Джеси Арингтън на запад са все повече и повече-и е толкова красиво!!! Променете си мисленето и духовното си състояние драги и мили българи(най-вече българки!) Ако искате да сте красиви бъдете естествени,и гледайте да бъдете духовно настроени.Защото красотата идва от вътре-от духовното ви състояние.И никоя козметика -било дори с 1000 тона грим би ви направила така,както е предвидил нашият Творец Господ Иисус Христос!

  Like

 8. Pingback: Second hand или нещо по-различно « В търсене на по-добрата страна на нещата

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s