Свръхдоза смисленост. Ще оцелея ли след това?!

От четвъртък до неделя ми се струпаха толкова смислени неща в живота, че честно да си кажа привикнах към тази смисленост и днес ми е малко празно. Чувствам се точно като наркоман, който хитро щура очички, с надеждата да намери начин да си достави дрогата.

Е, моята не е толкова скъпа, не е незаконна, въпреки, че държата се стреми всячески да я изкорени. Нарича се смисленост. И понеже смислеността за мен, най-вероятно е безсмисленост за друг, трудно можем да се разберем. Но:

– в София има Британски съвет. В Британски съвет има смислени хора. Те правят смислени неща. Те направиха FAMELAB. Но не им стигна дозата смисленост и удариха свръхдоза смисленост с ПЪРВИЯ ФЕСТИВАЛ НА НАУКАТА В СОФИЯ!!! Звучи ли ви смислено? Супер смислено, супер на място и страхотни лектори. Разбира се, и публиката бе смислена, то някак си се подразбира.

Четири дена смисленост, не ми се бяха струпвали отдавна. Четири дена общуване с хора, с които имаме еднаква представа за смислеността – още по-рядко се случва. Така че днес съм в трудно състояние. Днес ми липсва смислеността, смислените хора, духа и настроението на Фестивала на науката в София.

Но знам, че смислеността и събирането на смислени хора на едно място, винаги ще доведе до по-голяма смисленост. До Втория фестивал на науката в София.

Аз ще бъда там от първата минута – до последния боклук при почистването. Няма начин да минете без мен. Вече съм напълно зависима и лечение за този наркотик все още не е открито, а и искрено се надявам никой да не го търси:)

Ако сте пропуснали Фестивала на науката, гледайте предаването “Красива наука” в събота от 17.00 часа по БНТ. Тази събота – финал на конкурса за млади учени Лаборатория за слава Famelab 2011, другата събота – от фестивала на науката.

4 thoughts on “Свръхдоза смисленост. Ще оцелея ли след това?!

  1. звучи приятно и смислено и … дори завиждам благородно. С удоволствие ще гледам предаването и още – другият път, когато има такава смислена среща съм там!!! Сега остава да ни “заразиш” и нас на лекции и да ни споделиш повече,за да ни стане хубаво, макар и малко, както на теб е било….

    Like

  2. Pingback: IAB Day « Rayn@'s Spot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s