Дядо Коледа

Там някъде високо в планината има една стара хижа…

Така започва една много красива и тъжна песен (често красивите песни са и тъжни), която най-прекрасната прабаба, която можех да имам, ми пееше. Тази прабаба бе запазила духа на Швейцария и Коледа дори и в най-мрачните дни. Затова и за мен Коледа е винаги на френски. И винаги, когато наближи Коледа, френското настроение ме обхваща и някак си ставам отново едно малко момиченце, което очаква добрия старец да остави подаръци под Елхата. И, честно ви казвам, никога не ги отварям преди полунощ. Убедена съм, че ако го направя магията някак си ще изчезне.
Пожелавам ви да успеете да се върнете в детството и да усетите радостта от Коледата, както само децата могат да го направят.
А на Дядо Коледа искам да кажа като слиза от небето с хилядите играчки да не забравя и за моя подарък.

Весела Коледа и нека в деня на Коледа се събудим малко по-добри, по-усмихнати и по-склонни да разбираме другите. И запазим този дух през цялата година.
И както традицията повелява ще завърша с песен.

1 thought on “Дядо Коледа

  1. Много коледно и топло настроение усетих докато четях! И аз вярвам в това, че на едно дете трябва да му се предаде вълшебството на Коледа, за да го съхрани и да го сгрява през годините на зрелостта му. За това и с дъщеря ми посветихме целият Декември на преоткриване тайната на Рождество Христово и стъпка по стъпка усетихме истински празник в душите си (ето в няколко епизода как http://mechtai.com/category/christmas-rush/ )
    Честита нова година от мен!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s