Защо използвам социалните медии

Иван ме покани в поредната блог игра на тема „Защо използвам социалните медии„, чийто организатор е Манол. Интересното около тази игра е промотирането на семинара Social Media Masterclass, а някой от всичките участници ще има шанса да спечели пропуск за въпросния семинар.

Защо използвам социалните медии?

Трудно ще намеря най-оригиналния отговор, затова и няма да го търся. Но в интерес на истината, мнозина ме критикуват, че виждам само позитивната страна на социалните медии. И като се има предвид за какво е блогът ми, очевидно съм придобила изкривявания и виждам света в розово. Без да изброявам кои социални медии използвам, ще споделя защо като отговорът ми ще е разделен на две части – защо аз самата ги използвам и защо ги използвам в работата си. И така да започнем с най-важното – Аз.

Какво ме кара да се потапям всеки свободен миг в света на социалните медии?

– свободата или поне усещането за свобода, което е изключително важно
– възможността да откривам нови приятели, да общувам със старите си
– шансът да изразя мнението си, което никога не намирам отразено в офлайн медиите

Какво ме кара да използвам социалните медии в работата си на ПР?
– абсолютната увереност, че появата на социалните медии предостави възможност ПР да бъде такъв, какъвто винаги съм си мечтала да бъде – разговор между равни, в който всеки заинтересован може да вземе участие.

Спирам, защото наистина мога да продължа до безкрай, но не мога да се сдържа и да не кажа, че чрез социалните медии имам толкова много нови страхотни приятели от цял свят, че дори и само това да е причината, си струва времето и вложената енергия. Не знам как са живели хората преди това. Не мога да си го представя, и не искам. Все пак съм социално животно, изпитващо ужасна нужда от социални медии. За да бъде в кондиция.
И понеже щафетата е шафета, за да се предава, ще я предам на Нина, Ралица, Майк Рам, Стефан.

8 thoughts on “Защо използвам социалните медии

 1. Pingback: Защо използвам социалните медии? « Разни хора, разни…

 2. Благодаря много за приетата покана и прекрасния отговор! Винаги съм се възхищавал на позитивността, струяща от всяка една публикация тук.

  Like

  • Иване, винаги съм вярвала, че човек е толкова щастлив, колкото си позволи да бъде. А за да си щастлив, трябва да искаш да бъдеш и да търсиш причини. На свой ред благодаря за поканата, включих се с желание, защото наистина се кефя адско много на възможностите на социалните медии и на това, че откривам постоянно нови хора, които са страхотни и които нямаше да познавам, ако не бяха тези медии.
   А най-много ги харесвам, защото в тях трудно можеш да лъжеш.

   Like

 3. Деси, ти си вторият човек, който ме приканва в тази игра и със сигурност ще се включа, макар че моите причини са съвсем прости – приятнпо ми е 🙂

  Like

  • Майк, ти си един от прекрасните нови приятели, които открих благодарение на тези нови начини за общуване. Не мога да не те поканя.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s