8 март е ден на мама…

* Днес няма да одобря нито един коментар, в който някой ми казва, че 8 март не е празник. (Утре може:-)))

7.49 8-ми март 2010 г.
Навън е ужасно снежно, ветровито и студено. Но аз имам празник. И в този ранен час вече имам два подаръка. Какво по-добро начало на понеделника?!
Единият е картичка, за която искам да благодаря на Нора. Наистина ме изненада, разбира се, приятно и от тук искам да й кажа – Нора, честит празник! Върви усмихната напред по пътя си!

Вторият е много специален, защото е от Димана и Анди – децата на мама. Съвсем тайничко, без да ги усетя, те са направили подарък, безкрайно ценен. Подарък, който ме развълнува и ми припомни рано сутринта, че има смисъл във всичко, което правя, защото ги има тях.

Както виждате празникът е страхотен. Просто още един повод да спрем, да се огледаме и да се усмихнем. Истина е, че всеки ден е празник, но същото така е истина, че често го забравяме и имаме нужда някой официално да обяви разни дни за празници, за да празнуваме.

И така: на всички жени – малки, големи и още по-големи, Честит празник! Бъдете уверени в себе си, оптимистки, усмихнати и направете така, че всеки ден за вас и тези около вас да бъде празник!
На всички мъже: погледнете жените в живота си в очите, кажете им с думи, не с очи, колко ги обичате. Те искат да го чуят, нищо, че го знаят! И е добре да го правите по-често.
Напук на отношението към този ден, аз ще кажа ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!

15 thoughts on “8 март е ден на мама…

  • Искрено се надявам някой ден синът ми да радва така и жената до него. Много е важно за мъжете да знаят как да показват обичта си. И ако не могат, все майките им обвиняваме.

   Like

 1. Честит 8-ми март! Нека наистина всеки ден да е празник, защото така го чувстваме със сърцето си! Уверени, шармантни, силни, обичани и обичащи… 🙂

  Like

  • Петя, честит празник и на теб! Хубавото е, че чувствата в сърцето си сами ги владеем, нищо, че се се оправдаваме, че някой друг е виновен. Усмивката е сила, радост и знак за изживяна радост. Би било чидесно всички повече да се усмихваме.

   Like

 2. Деси, като на една истинска жена ти честитя празника!!!! Децата ти са ти направили страхотен подарък – сърце:)))

  Like

  • Албена, това с истинската жена много ме весели, защото аз като една истинска жена все коли, мотори и други такива неща са ми в главата. А време не остава за женските неща. Честит празник и на теб. Радвам се, че имах честта да бъда твой преподавател.

   Like

   • За мен бе много важно, че имах честта да бъда ваша студентка:)))

    Like

 3. Деси, честит празник!
  Благодаря ти за този пост, който ми напомни отново колко е хубаво да си жена и майка. Бъди здрава, много щастлива и се радвай всеки ден на най-голямото си богатство – твоето семейство 🙂

  Like

  • Благодаря Ева. Децата са нещо прекрасно и е късмет да ги имаш и да им се радваш. Честит празник и на теб!

   Like

 4. Здравей Деси,
  с чисто сърце и съвсем празнично ти казвам ЧЕСТИТ 8-ми март. Няма по хубаво начало на деня от това, което си преживяла (сигурно има, но в момента не ми хрумва, пък и мен ме разлюляха подобни емоции). Тази сутрин малката индианка ме изненада- изправена от нейното легло започна съвсем тържествено песничката:”Мила моя мамо…” Изпя ” Мила моя мамо, сладка и добричка, как да кажа мамо” , след което спря и ме попита “Какво беше по нататък?”. Тъй като това е първият осми март на който Мира ме поздравява аз вече ронех сълзи и хлипах неудържимо, детето се смути….а за мен май това е най-силно емоционалния ден от началото на годината. Така че 8-ми март е празник! За всяка жена, която е създала, дала, направила нещо – жест, усмивка, флирт, любов, дете….ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

  Like

  • Мила моя мамо…. прекрасна песничка, която е добре и по-големите деца да помнят и пеят на майките си. Защото децата винаги си остават деца за своите майки. Хубав празник и нека мартенският сняг изчисти цялата лошотия от съзнанието на хората, така че да станем всички по-добри. Знаеш за какво говоря.

   Like

 5. 🙂 Знам, знам…и ще разказвам. Че те лошите са и нахални. Тя историята има продължение, но ще мина през офиса ти някой по-слънчев ден и ще разкажа. Сега малките слънца ще ни усмихнат деня. 🙂

  Like

 6. Честит празник и на теб! 🙂
  Много е хубаво да получиш рано-рано подаръци и поводи за усмивки. И аз получих моите горе-долу по това време 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s