BLOG CHALLENGE 4: На тавана

За втори поред път имам невероятното шоколадово удоволствие да благодаря на всички, които ме подкрепиха и написаха своя коментар под моята история за Шоколада. Не мога да не споделя, че като всяка победа и тази носи чувство на радост и жажда за шоколааад!

Сега, всички очакват да обявя темата за BLOG CHALLENGE 4. Както се вижда от заглавието на тази публикация, темата на BLOG CHALLENGE 4 е НА ТАВАНА.

Преди да изпълня задълженията си по регламент, искам да споделя нещо. Изморих се. Дъх не ми остана. И време за работа. Така че аз – Деси Бошнакова, ви казвам, че няма да спазя традицията и този път няма да участвам в предизвикателството. Може би темата няма да се хареса на всички, но както се казва, няма пълно щастие. Надявам се, да има достатъчно истории, свързани с тавани, които да споделите в своите блогове.

Ако не сте уловили идеята от началото, прочетете въвеждащата публикация на Пламен. Част от короната на победителя е и да припомни правилата.

А сега да се върна към задълженията си. Така че четете внимателно, ако искате да участвате.

ПРАВИЛА НА ИГРАТА:

 1. Всеки петък се публикува ново заглавие от победителя.  Всеки от участниците ще има точно една седмица да напише в собствения си блог нова публикация – със същото това заглавие.
 2. Всеки участник може да публикува своята статия в който пожелае ден от седмицата – но победителят ще се оценява (и обявява) в следващия петък(след 14:00ч.) и той ще има правото (което си е и задължение) да обяви новата тема за новия едноседмичен тур на BLOG CHALLENGE.
 3. Всяка публикация ще бъде оценявана по три критерия: 1. Брой коментари към публикацията (анонимните коментари няма да се броят, както и коментарите от самия автор; виж и пояснението накрая!); 2. Брой ping-ове от други блогове (няма да се броят пинговете от блогове на същия автор, обаче!); 3. Брой гласувания в Svejo.net
 4. При равен брой точки по Критерий№1, ще се гледат точките по следващия по ред критерий. Ако две публикации имат абсолютно еднакъв брой точки (което ще си е сензация или опит за измама) – ще се гледа коя от двете публикации е прочетена повече пъти.
 5. В конкурса могат да участват само първите 12 блогъра, които заявят участието си след публикуването на всяка нова тема (българските блогове са вече хиляди и няма кой да сравнява 120 статии, пък и това е тест за проактивност).
 6. Заявката за участие ще се прави под формата на коментар под публикацията за всяка нова тема и трябва да има следния формат: „Аз, (вашето име) ще участвам в седмичния BLOG CHALLENGE с моя блог (тук трябва да изпишете името на блога си). URL: (изпишете пълния адрес на блога си)“. ПРИМЕР: „Аз, Деси Бошнакова ще участвам в в седмичния BLOG CHALLENGE с моя блог за по-добрата страна на нещата. URL: http://boshnakova.com“.
 7. В състезанието може да участва всеки, който има собствен блог (или е автор в блог от няколко автора) – стига блогът да е на български език (и да е от първите 12, които ще заявят участие, разбира се).
 8. НАГРАДА: всеки от 12-те участника в състезанието се задължава при обявяване на седмичния победител да постави на блога си специален банер (“ПОБЕДИТЕЛ В СЕДМИЧНИЯ BLOG CHALLENGE“) и този банер да е и линк към блога на победителя (директен линк към статията-победител). Участник, който не постави банер ще бъде дисквалифициран за участие в следващите 4 тура на състезанието. (И ще бъде заклеймен като циция и нечестен играч).

Това са правилата . Ако искате да се включите, трябва да ги спазвате.

Участвайте. Усещането е страхотно. Там някъде на тавана се случват страхотни неща. Очаквам вашите заявки.

45 thoughts on “BLOG CHALLENGE 4: На тавана

  • # 3 Петя Иванова – Виждам, че шоколадът си свърши работата – ти вече си в редиците на блогърите и пожелавам успех в надпреварата. Този път ще бъда сред публиката.

   Like

   • Много благодаря за всички мили думи и най-вече за това, че благодарение на Вас започнах с моя блог. С това непрекъснато се зараждат и все нови и нови идеи. Искрено се радвам и на мястото ми в класирането 🙂 Определено в петък, когато успях набързо да открадна малко време и да погледна, подскачах от радост, когато видях 4-то място. Поздравления за втората победа. Жалко, че няма да се радваме на трети разказ и най-вероятно трета победа 🙂

    Like

   • Петя, твоят блог е най-голямата ми радост от Blog Challenge 3. Пожелавам много идеи, читателите, посетители, линкове и радост от намирането на нови приятели, както се случи с мен и моя блог. Мисля, че е редно след две победи, да почина, и да си доставя удоволствието да прочета останалите разкази с отворено съзнание. Лично за мен, на тавана се случват много неща, там, някъде оставяме спомените си от миналото и когато намерим време да се върнем към тях, все едно се качваме в машина на времето. Успех!

    Like

   • Едва ли има начин да опиша усмивката си, която се роди, когато прочетох този коментар. Благодаря за милите пожелания, радвам се, че започнах 🙂

    Like

  • #5 Нина – Като гледам как се записват хората с мерак и страст, ме сърбят ръцете и аз отново да се запиша. Но ще се опитам да погледам отстрани този път.

   Like

  • Много бързо написа разказа. Като измислях темата си мислех за Карлсон, който живее на покрива, а аз съм горе на тавана. Изненадаме на кой таван се озова ти…

   Like

 1. Деси, защо се отказа??? Можеше да го направиш след трикратната победа, а пък темата така щеше да я извъртиш, че да стане супер интересна и забавна. Протестирам, искам да участваш.

  Like

  • Райна, благодаря за доверието в мен. На тавана е страхотно, но на моя таван ме чака работа и мисля, другата седмица да й се отдам. Тази седмица – днес за последно – гледам ТЕD конференцията по цели нощи, и просто имам нужда от почивка. След няколко тура пак ще се включа, надявам се. А и ще има изненада на htto://blog.roibg.com – в понеделник.

   Like

 2. Pingback: На тавана няма призраци « уеб бюлетин на радио марс

 3. Pingback: BLOG CHALLANGE 4: На тавана « Bebona

 4. Pingback: На тавана | Catching the rainbow

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s