Какво не знае Google?

В последно време много неща се приемат за ненужни усилия, защото не е нужно да помниш и знаеш, след като по всяко време и навсякъде можеш да питаш Google. Но за моя радост, в по-добрата страна на нещата, има неща, важни неща, на които Google още няма отговор. На тези мисли ме наведе видяното на монитора, докато едно от децата ми се опитваше на си напише домашно, в което трябваше да направи презентация със смешни случки от Алиса в огледалния свят. И като всеки човек се опита да го направи по най-лесния начин да пита Google. Но Google няма отговор на този въпрос.

На какво друго Google няма отговори според вас?

4 thoughts on “Какво не знае Google?

 1. Той може и да знае, но може би вие не сте му задали правилния въпрос. Нали знаеш – има един важен отговор – 42 – но учените все още не са успели да формулират точно въпроса за живота, вселената и всичко останало 🙂

  Like

 2. Грешен източник питате. 🙂 Това е въпрос за БГ Мама! :Р
  Ако нещо го няма е БГ Мама, то то не съществува.

  Like

 3. Гугъл не може да ни научи да се оправяме без него. Надали някога ще имаме достъп във всяка една ситуация до него, така че да не ни трябва умението да импровизираме, да градим своя логика и да интерпретираме случващото се с нас. А книгите, например, правят точно това. По индиректен начин се научаваме да се справяме с изникналите въпроси, да мислим или размишляваме във или извън кутията и дори да гугълваме по правилния начин. Гугъл не знае и какво точно търсим, просто ни предлага набор от избори, които да изследваме и евентуално да намерим, това което ни трябва. Но това трябва да става, когато вече можем да се оправяме без него и той просто улеснява нашата работа, а не я прави невъзможна в една безгугълова ситуация.

  Like

 4. Много пъти сам чувал фрази от сорта на (Ако го няма в Google значи не съществува),но това са пълни глупости.Google знае много неща,но когато Google отговори на вапроси като: (Защо животът се ебава с нас,защо държавата ни е скапана или защо съм карък)тогава човек може да каже Google знае всичко.До тогава скъпи мои разчитайте на себе си и на това,на което ви е научил скапания ЖИВОТ.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s