Няма нищо лошо да…

Този текст е от първия брой на списание Smile. Списание Smile се издава от страхотните шестокласници на любимото училище Uwekind. Разбира се, преди да го споделя с вас, помолих за разрешението на авторите. Те се съгласиха.

И така ето какво има в списанието на страница 5.

НЯМА НИЩО ЛОШО ДА…

– Да ядеш шоколад, когато си тъжна;

– Да се усмихваш без видима причина;

– Да харесваш някого за един ден;

– Да плачеш от радост;

– Да си хапваш често, но по малко;

– Да се глезиш от време на време;

– Да отделяш време само за себе си;

– Да казваш „Извинявай!”, когато си сгрешил;

– Да рискуваш;

– Да живееш както искаш.

* Ако сте се разбързали занякъде, спрете и чуйте какво ще ви кажат децата. Няма нищо лошо…

17 thoughts on “Няма нищо лошо да…

 1. Изключително интересни и вeрни мисли, като първата ми даде идеята да си изгледам един от любимите филми, който показва, че няма нищо лошо човек да яде шоколад, както и да се чувства 🙂

  Like

  • Случвало ми се е особено в 6-ти клас.Проблемът е ако ти се случва по-късно. Но с риск да се изложа ще си призная, че съм харесвала някого за един ден.

   Like

 2. Благодаря за хубавите думи! Скоро ще издадем и 2 брой, който се надявам да публикувате (малка част) и се радвам, че трудът ни е оценяван от наистина хора, на които даже и да не познавам, бих се доверила! Много ти благодаря, Деси, за всичко!

  Like

  • Обещавам да публикувам част и от втория брой. Вижте само колко много хора харесаха написаното от вас. Продължвайте все така напред заредени с онзи страхотен хъс, който виждам от всяка написана от вас буква. Светът е по-красив, когато някой ти отвори очите за истинските неща в него.
   Успех на 6-ти клас.

   Like

 3. Колко е хубаво :)) Като се замисля .. правя всички тези неща и сега мнооого след времето, когато бях 6-ти клас. Ако спазвайки тези съвети/ мисли, ще съхраним детето в себе си, то искам да си остана вечно дете (sun)

  Like

 4. Жестото! 🙂
  най-много ми хареса първото естествено… и да си призная второто, защото ме “оневинява” т.е. не съм луда като си се усмихвам (поне на пръв поглед) на нищо
  дали не заслужават домашен течен шоколад като награда за хубавите идеи? 😉

  Like

 5. Страхотно са го написали децата!Много е хубаво и обнадеждаващо щом децата мислят по този начин!Браво!

  Like

 6. A ne mojem li da pohapvame shokolad i kogato sme stastlivi??? Mai, che ne!
  E, v takav sluchai ste izmislq povod da sam tajna za 5 minuti – tochno tolkova mi trqbva, za da se nasladq na poslednoto ostanalo blokche topqsto se v ustata udovolstvie! Pozdravi i usmivki na vsichki shestoklasnizi ot men!

  Like

 7. Супер съвети. Децата са нерядко подценявани, а често техните мисли са най-правилни, защото не са изкривени от всички неща, които после ти се натрупват в живота. Забавно като прочетох из коментарите, защото щях да кажа, че 3-то е много вярно за мен =D Но децата са го казали – няма нищо лошо!

  Like

 8. 🙂 Прекрасни съвети, браво 6 клас!!! Аз познавам шестокласниците и ще им кажа лично, колко харесвам това,което са написали, но нека го кажа и тук, защото изключително харесвам и блога на Деси 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s