Искам да стана Нобелов лауреат

Спокойно, не аз. Или поне не сега, защото не знам с какво ще заслужа наградата. Но всичките безсмислени риалити формати ме наведоха на мисълта дали риалити формат със заглавие “Искам да стана Нобелов лауреат” би имал успех. Иначе казано дали шоу, което кара хората да мислят, да се развиват и да бъдат по-добри и да направят света по-добър би имал комерсиалния успех на сегашните формати.
Най-вероятно не, защото на дали съм първата, която се сеща за подобна идея.

Но все ми се иска да вярвам, че доброто, а не злото трябва да победи, и това да се случва не само в американските филми.

Вие искате ли да получите nobel_medal?

*Вдъхновението ми дойде от публиакцията: http://www.boston.com/business/technology/innoeco/2009/09/dear_general_mills_why_not_put.html

** Картинката взех от: http://www.aps.org/publications/capitolhillquarterly/200611/nobel.cfm

3 thoughts on “Искам да стана Нобелов лауреат

 1. Искаме, искаме :). Мотивацията на всички ни, обаче е различна. Някой иска кинтите, друг известността, а трети искат благото на народа :). Има някои, които казват, че искат едно, пък всъщност друго искат. За риалити формата си отговорила сама. Зрителя има други нужди и ти, като професионалист в областта ги знаеш всичките :).

  Like

 2. Изборът на заглавие ми се струва неподходящ. В заглавието “Искам да стана Нобелов лауреат” има 2 думи непознати на широката публика: Нобелов и лауреат :-(. Е, … ако ги заместим с “милионер”, не бихме имали проблем :-).

  Между другото, към безмислените риалити формати можем преспокойно да добавим е една Нобелова награда – тази по икономика.

  1. За разлика от другите Нобелови награди, тя се дава не от Нобеловата фондация, а от Шведската централна банка и само е наречена на Алфред Нобел;

  2. За разлика от другите награди, много често тя се дава доста време след като се е оказало, че теорията, която стои зад нея, е невярна, безрезултатна или направо вредна. За повече информация препоръчвам книгите на изтъкнатите “орнитолози” Никълъс Талеб (Черният лебед) и Пабло Триана (Да четеш лекции на птиците как да летят).

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s