Мадона като марка

Това е заглавието на текст, който винаги съм искала да прочета, но така и не го намерих написан. Затова искам заедно да се опитаме да очертаем развитието на марката Мадона и нейното успешно налагане на пазара години след години.
Помислете – колко марки могат да се похвалят, че са преминали през хиляди трансформации без да загубят чара си, без да загубят поддръжниците си и без да загубят пазарен дял. От материално момиче, през девица, през майка, съпруга, писалтелка и …..

И всичко това с успех, на който много специалисти по маркетинг могат да завидят. Аз без да съм специалист по маркетинг завиждам на лекотата, с която марката Мадона преминава през годините и става все по-силна, по-желана и по-продавана. Ето и няколко визии на Мадона:

madona
Ще ми е интересно да чуя и вашите мисли за марката Мадона, която напук на правила няма една постоянна визия – Мадона всеки път е различна, но всеки път е провокативна. Това ли е тайната на успеха й?

Снимките са взети от следните места (отляво надясно)

1.http://www.nowmagazine.co.uk/gallery/gallery-specials/11846/1/0/see-pictures-celebrities-when-they-were-younger-and-how-they-look-now/1/

2.http://fuseblog.typepad.com/photos/uncategorized/madonna_childrens_bookweb.jpg

3.http://www.bgben.co.uk/data/images/madonna-britney.jpg

4.http://www.ticketpro.bg/jnp/music/135169-madonna$743-showMonth.html?year=2009&month=7

4 thoughts on “Мадона като марка

 1. Ама как изпълнително си цитираш източниците на снимките… :))))))) Що не бяха всички като теб, изпълнителни 🙂 А по темата: Аз лично нямам логично обяснение и колкото повече се замислям над тази “марка”, толкова повече нямам, ама никакво логично обяснение…
  Щото и Азис е не по-малко провокативен, ама…няма славата на Мадона, нали…?! Или я има, не знам 🙂 По-скоро е набрала такава инерция от младостта,че още я държи на върха. И в тоя ред на мисли като видях палатковия лагер пред националния стадион в нейна чест, се сетих за Моканина…верно много мъка има по тая земя…

  Like

 2. Това с линковете е …… . Браво.
  Чакаме отзиви за концерта.
  А иначе по темата: Кака ти Мадона е много печена от много отдавна и знае точно какво и кога. А и инерцията, както Павлов казва.

  Like

 3. не мн по темата, но пък мнение по коментари в медиите – откъде накъде която и да е поп звезда трябва да се ръкува и среща с фенове и още повече представители на правителството?!?!?!

  Like

  • Еми това е то професионализма на кака ти Мадона. Как мислиш е толкова дълго на пазара, като най-голямата звезда ?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s