На мен ми замириса и още усещам морето

мирише неустоимо на море

мирише неустоимо на море

Тази снимка няма да ви създаде усещането колко може да бъде красиво едно море, ако хората не полагат страшни усилия да го унищожат, но това се опитвам да покажа. След много години прекарани на къмпинг “Градина” замених онази гледка за тази. И се чувствам по-добре и като европеец.

11 thoughts on “На мен ми замириса и още усещам морето

 1. Напълно те разбирам. Миналата година вместо в Китен или Варвара заминах за Ханиоти, Халкидики. Вероятно това ще сторя и този септември.
  Тази снимка откъде е? 🙂

  Like

  • Къмпингът е в Гърция – Ситония, съвсем близо да Порто Карас. Не запомних името. Но там е пълно с такива къмпинги и мисля, че където и да попадне човек, ще е различно от нашите родни къмпинги.

   Like

  • Отговорих по-горе – Ситония, близо до Порто Карас – и вече има много българи, които се пренасочват към гръцките къмпинги. Ще попитам за името на къмпинга и пак ще пиша

   Like

 2. Не завиждайте чак толкова много. И аз бях там и ми се разката дръндара лелин. Висиш с часове по летищата и не можеш да пушиш. След това в прехвалените еърбусове след половин час ти се схваща задника, а те пропадат ли, пропадат. Хората започнаха да драйфат.

  Слизаш и пак същото- висиш тук, висиш там и все не можеш да пушиш. Най- сетне излизаш и на секундата те навират в някакъв автобус. И пак не можеш да пушиш. Кандилкаш се в жегата с часове, а като пристигнеш, откриваш… За една седмица качих цели 3 килограма от това пусто безплатно плюскане. Наоколо пияни руснаци, които пък налитаха като бесни на безплатното пиене.

  Кошамарът се повтори на връщане… А бе, шибана работа! Далеч по- добре се чувствам в прохладно и изискано столично заведение, с “Ромео и Жулиета” в уста и чаша “Чивас” пред мен…

  Like

 3. Деси, в тийнейджърските си години бях виждала (и помирисвала) само родните къпминги и си мислех, че “къмпинг” – това е мръсно и неприятно място, където ходят странни хора. Не можех да проумея защо си го причиняват. Когато видях Гръцките, Хърватските, Черногорските къмпинги – разбрах. Хората ходят на къмпинг, за да са близо до природата, далече от проблемите.

  Like

 4. …май сме били по едно и също време в гърция – но ние повече пътувахме – александруполис – кавала – солун… върнахме се на 11 юли…
  а къде е порто карас, че не го намерам на картата…?

  Like

  • Мъжа ми казва, че Порто Карас се намира на средата на Втория ръкав. Според картите най-близкият град е Neos Marmaras

   Like

 5. апстолов ти от коя кръчма си излезъл преди да напишеш тези глупости.а за стила не говоря “изискан” приляга на “писател”със 17 “публикувани “книги.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s