За хората, които променят нещата

Преди няколко дни бяхме в Хасково. Страхотен град, който винаги те посреща спретнат и усмихнат.
В този град се срещнахме (аз и децата) със Светлозар Стоянов. Един изпълнен с вяра и желание за по-добро човек, който е обиколил на автостоп България и е заснел едни невероятно красиви храмове, за повечето от които дори не знаех, че ги има в България. Всички снимки участват в изложба, която вдъхваще чутовна енергия и сила на духа в центъра на Хасково.
imgp5349Но най-хубавото бе, че самият автор бе там и отдели време да разкаже на децата за повечето от храмовете и как е заснел фотографиите. Всички тези прекрасни снимки са били и в София. Аз изобщо не съм чула за изложбата, и не съм я видяла докато е била съвсем близо до мен.

imgp5364

Ако не можете да отидете до Хасково, можете да си купите книгата, която е събрала изложбата и прекрасно е арнажирана с текстове на български и английски език. Ако се чудите какво да подарите на приятелите си от чужбина – свържете се със Светлозар на е-мейл: svetlozar.stoianov@abv.bg.

imgp5387 А най-хубавото е, че нашата книга вече е с автограф и снимка  за спомен.

Наистина не знам откъде хората като Светлозар намират сила да правят тези добри дела, които трябва да успеят да направят и нас малко по-добри и малко по-духовни. Успех на Светлозар и нека по пътя му винаги среща добри хора, които да го подкрепят.

4 thoughts on “За хората, които променят нещата

 1. Изложбата беше в Стара Загора покрай великденските празници и имах възможност да я разгледам. Доста любопитна колекция 🙂

  Like

 2. Спомням си преди време четох някъде за друга изложба правена от него. Ако не греша беше снимал изоставени, разрушени храмове и коментарите бяха доста остри – защо снима развалини, след като има „живи” храмове, църкви. Тази изложба в Хасково явно е неговият отговор…
  Рано или късно знам, че доброто побеждава и искрено се радвам, че Светлозар е обърнал обектива към по-добрата страна на нещата!
  Успех!

  Like

 3. Похвално е начинанието на Светлозар.
  Има нещо и в Хасково, щом Бошнакова е обърнала взор натам 🙂
  “По-добрата страна на нещата” все пак :):)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s