Когато книгите са верни!

Може би някои от вас знаят, че част от това, което правя, е свързано с книги. Чета различни книги, избирам и някои от тях превеждаме и публикуваме на български език.
В момента работим по една страхотна книга (всички според нас са страхотни).
Вчера точно превеждах главата за блоговете и блогването.
Авторът много простичко е казал, че една от отличителните черти на блоговете е усещането за общност, дори и от хора, които офлайн за конкуренти. Той беше описал как за блогърите не е проблем да препоръчат чужд блог, ако там има нещо, което им харесва. Звучи малко различно от офлайн мисленето, защото да поканиш хората в чужд блог на практика означава, да напуснат твоя и да отидат на друго място.
Превеждайки този текст си казах: “Как точно се случва това? Мен са ме учили в сайтовете да не слагам линкове към други сайтове, защото хората няма да се върнат!”.
И ето че в същия ден ми се случи това: ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО: АКО ОБИЧАШ НЯКОГО, ДАЙ МУ СВОБОДА.

Благодаря на Майк Рам. Благодаря му, че ми показа, че блогърите наистина са различни хора и благодаря, че ми показа, че си струва да имаш блог. Дори и само заради новите приятели – съмишленици, които намираш.

Нека този начин на общуване стане заразен, нека заразата се разпространи със страшна сила и епидемията да бъде неизлечима. Имаме нужда от по-красиви отношения помежду си.

2 thoughts on “Когато книгите са верни!

  1. Прав е Майк Рам (и Стинг разбира се ;-), радвам се че неговият оптимизъм дава нови сили на хората. Да помогнем на доброто да победи.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s