Искаме още!!!!!

Това е най-точното възклицание, което човек може да направи, след като изгледа 15 кратки филма, по повод 15 години Капитал.
Филмите са страхотни, поводът е страхотен, и логично, като всяко хубаво нещо, не ми се иска да са само 15.
Благодаря на “Капитал” (все пак през 2 от тези 15 години и аз бях част от екипа) за изживяването на 15 години от моя живот по един различен начин.
Всички филми ще имат своята уеб премиера. Вече можете да видите първите два – 1994 и 1995. Следете какво става в българското уеб кино, построено от Капитал.
Не мога да не кажа и благодаря на АГИТПРОП. Продължавайте да създавате киното, за което мечтаете, защото и ние го очакваме.
И понеже все пак работата ми е свързана с ПР (поне така си мисля), не мога да скрия радостта си, че 5 от 15 филма, са сътворени от 6 от онези щастливи българи, които са неотменна част от нашия най-нов проект – книгата “Родени 1971“. А това са:
Борис Мисирков – страница 11
Георги Богданов – страница 16
Камен Донев – страница 39
Стоян Радев – страница 63
Димитър Коцев – Шошо – страница 24
Касиел Ноа Ашер – страница 40

И още нещо, тези филми са реален факт, благодарение на Капитал, а в същия наш проект “Родени 1971” – Иво Прокопиев е на страница 32.

И понеже емоцията около филмите замъглява способността ми да мисля логично, само ще споделя още няколко неща:

агенцията ни бе благословена да работи с екипа на “Агитпроп” – Мартичка, Мисирков и Богданов, Андрей Паунов и Борис Десподов, по едни от най-щастливо случилите се техни филми – “Георги и пеперудите“, “Проблемът с комарите и други истории” и “Коридор #8“.

– започнахме ново обвързване с български филм – още е тайна кой, но с гордост можем да кажем, че той ще е на Стефан Командарев. А какво да очаквате от него ще разберете ако гледате по кината от 10.10.2008 – филмът му – “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” и филмът за 1997, която и аз няма да забравя никога.
– И накрая, само ще кажа, че в далечната 1992 г. не някой друг, а Надето Косева, ме заведе в НБУ, за да се запишем да учим ПР. По-късно тя се насочи към кино (иначе киното щеше да загуби много), а аз и до ден днешен си останах в НБУ и в ПР.

Мисля, че този първи БГ филм омнибус е не само филм, не само събитие, не само юбилей.
Той е нещо, което трябва да си купите, за да помните историята, за да покажете, че има смисъл да се прави кино в БГ. А за кеф, си го гледайте онлайн.

Аз вече го гледах. Заавиждам ви, че изживяването тепърва ви предстои.

2 thoughts on “Искаме още!!!!!

 1. Гледахме филмчетата!Когато се създава кино от единомишленици-винаги резултатите си струват!И наистина пичовете от 1971 год.се представят фърст!Борис Мисирков – страница 11
  Георги Богданов – страница 16
  Камен Донев – страница 39
  Стоян Радев – страница 63
  Димитър Коцев – Шошо – страница 24
  Касиел Ноа Ашер – страница 40….Браво момчета и момичета!

  Like

 2. хм… нещо ми допадна, друго – не… нормално е да е така – тези години ги изживяваш и не избираш дали да бъдат добри или лоши… просто ги изживяваш. коментарите идват по-късно…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s